BUCKLEYS BUCKLEYS

COATING INSPECTIE APPARATUUR

LENZ LENZ

GLASTECHNIEK

MOHR MOHR

VERWARMINGMANTELS

info@brateq.nl


Historie


De huidige historie van Brateq technische equipment stoelt op een meerjarige ervaring als glasinstrumentmaker voor het vervaardigen van allerhande voorkomende glasinstrumenten of onderdelen volgens tekening, model of mondeling overleg. De basis voor de kennis is al in de 60er jaren gelegd bij de destijds in Schiedam gevestigde firma Pieterman die een technisch glas programma van Franse origine (E.I.V.S) vertegenwoordigde en glasproducten produceerde t.b.v. chemische en proces industrie. Door verandering van gebruik en de sluiting van E.I.V.S en later Pieterman werd het bedrijf opgeheven. Via een werkplek bij de in Delft gevestigde glas firma Euroglas en later overgestapt naar Rowa Techniek in Leiderdorp, werden activiteiten in de 90er jaren voortgezet onder de naam Blockland gevestigd in Ijsselstein.

 

In de midden 70er jaren werd de kennis over glas componenten aangevuld met de verkoop van speciaal glaswerk van het huis Normschliff Gerätebau te Wertheim / Duitsland en Engels product met meetapparatuur ten behoeve van coating inspectie in de vorm van laagdiktemeters. Deze kennis werd in de loop der jaren uitgebreid met andere coating inspectie apparatuur van o.a. de firma Braive in België, Buckleys Uvral uit Engeland en BYK-Gardner in Duitsland.


In 2008 zijn alle activiteiten bij Blockland beëindigd en is Brateq begonnen met verkoop en levering van technische glasinstrumenten, componenten en apparatuur en het adviseren over de mogelijkheden en uitvoeringen van glasartikelen welke in proces en chemische industrie, laboratorium en farmacie, opleiding en scholing hun doelstelling hebben.

 

            Ook voor levering en advies m.b.t. coating applicaties kunnen wij u uitgebreid             informeren over de mogelijkheden omtrent het detecteren van defecten in coating             systemen d.m.v. hoog voltage test apparatuur.